Software integratie

tec.nicum digitalisation

tec.nicum biedt steeds meer nieuw ontwikkelde softwareoplossingen aan, zoals een nieuwe tool voor het uitvoeren van risicoanalyses, maar ook nieuwe digitale technologieën zoals cloud-oplossingen, IIoT-toepassingen, gedigitaliseerde lockout-tagout-procedures en tools voor energiebeheer.

blue.print is een door Schmersal ontwikkelde software die nu al wereldwijd kan worden gebruikt om risicobeoordelingen uit te voeren. Het voordeel voor de klant - vooral voor grote bedrijven met veel internationale vestigingen: De software maakt gestandaardiseerde procedures en een gestandaardiseerde presentatie van de resultaten op globaal niveau mogelijk, waardoor geïsoleerde oplossingen vermeden worden. Tegelijkertijd kan de op SAP gebaseerde software echter ook worden aangepast aan individuele gebruikerseisen. Schmersal breidt blue.print voortdurend uit, zodat in de toekomst het hele projectmanagementproces - van de eerste offerte tot de facturatie - met de software kan worden afgehandeld.

tec.nicum ontwikkelt ook IIoT-oplossingen voor haar klanten zodat gegevens en informatie uit de productie beter gebruikt kunnen worden om de efficiëntie van machines en systemen te verhogen. De nieuwe cloudoplossing verzamelt gegevens van netwerkapparaten, sensoren en actuatoren en analyseert deze in realtime. De resultaten en de daarop gebaseerde aanbevelingen voor actie worden gebruikt om de machines en processen te optimaliseren. Belangrijke benaderingen in deze concepten zijn conditiebewaking, voorspellend onderhoud, de berekening van belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's) en energiebeheer.

Daarnaast biedt tec.nicum verschillende oplossingen voor de digitalisering van lockout-tagout procedures die werknemers beschermen tegen het vrijkomen van gevaarlijke energie. Dankzij cloud-gebaseerde technologieën kunnen gebruikers werkstromen en gegevens op elk moment controleren vanaf hun desktop, tablet of smartphone.

 

 

 

Nieuws

Geen nieuws in deze lijst: